Двете главни причини зошто мажените жени изневеруваатУсловите под кои луѓето измамуваат можат да бидат различни во зависност од околностите, но еден терапевт верува дека предавството во врските може да се сведе на две главни причини.


Специјалистот Теми Нелсон, раскажува за Бизнис Инсајдер зошто врзаните ја прекинуваат својата врска.

„Жените се свесни дека доколку бидат фатени во друга врска, тоа брзо ќе ја заврши врската“. Според него, ова им заштедува време, а продолжувањето на врската е помалку веројатно, бидејќи личноста за која измамиле ќе биде премногу горда да прости.


Вториот вид неверство се гледа почесто кај мажите и делува како „начин да се пополни она што не може нивниот брак“, вели Нелсон. Тоа е, ако партнерот чувствува недостаток – без разлика дали е физички или емотивен, можно е тој да побара задоволство надвор од неговиот брак.

Продолжува на следната страна:


Страни: 1 2