Драгa моја, штом ќе остариш: Овие 12 работи никогаш не му ги прави на никој!


Не обидувајте се да ги заштитите најблиските од сето зло во светот. И така, вие не можете да ги заштитите!

Запомнете ги следните 12 лекции на време:

1. Не солете памет никому

Дури и ако сте убедени дека имате право. Запомнете колку се вознемиривте во млада возраст. И, дали ги слушавте советите?

2. Не помагајте, освен ако не ве прашаат за помош

Не се наметнувај никому. Не обидувајте се да ги заштитите најблиските од сето зло во светот. Вие не можете да ги заштитите од сè. Тие самите треба да научат некои работи.

3. Не кукај

Не се жали. Здравје, соседи, пензија. Не преминувајте во одбивна старица, која намрштено седи на влезот во зградата и ја оговара околината!

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2 3 4