Loading...

Домаќински трикови : 10-те тајни за убивање на лошите мириси


8 . Бањата

За да мириса оваа просторија што е можно повеќе пријатно во секое време, натопете памукче со вашето омилено миризливо масло и ставете ги во чинија. Ако сакате да го камуфлирате мирисот откако штотуку сте оделе во тоалет , запалете шкорче од кибрит – ова е стар и ефективен трик.

9 . Кога печете риба , зелка и др

Ставете врз шпоретот мала чинија со оцет .

10 . Мирис на изгорено

Ако дел од јадењето се истури над ринглата, посипете сол – тоа ќе го впие мирисот на изгорено, освен тоа ќе ви помагне во чистењето подоцна.

Страни: 1 2 3