Loading...

Домаќински трикови : 10-те тајни за убивање на лошите мириси


4 . Koфа за ѓубре

Еве еден лесен начин со кој можете да го контролирате овој мирис: Додајте по малку на дното на корпата тоалетен песок за мачка, а по една недела фрлите го и додајте уште – овој производ ги презема течностите и мирисите, па е идеален за целта. Ако чистите, Ви препорачуваме да го правите со бел оцет .

5 . Машината

Нејзината задача е да ја враќа облеката чиста и миризлива, но понекогаш и таа успева да се усмрди. За да го спречите проблемот, правете го следново еднаш месечно : сипете 2 чаши оцет ( најдобро бело ) во тапанот на машината за перење и ½ чаши сода во одделот во кој обично се става детергент. Потоа пуштите ја машината да направи еден празен детергент циклус на највисока температура. Исчистете ги добро наталожените нечистотии во гумената пломба околу вратата на машината за перење .

6 . Миленичиња

Ако домашниот миленик мириса силно и непријатно, тоа најверојатно е поврзано со здравствен проблем – габична инфекција, на пример. Одведете го животното на ветеринар, за да воспоставите што ќе биде најсоодветно лекување . Другиот совет кој можеме да ви го дадеме, е да го туширате со естетствен шампон измешани со 1 чаши јаболков оцет . Така крзното ќе мириса многу подобро.

7 . Плакари

Ако не ви се допаѓа аромата која доаѓа од внатрешноста на некој шкаф, повторно користете броеви со сода бикарбона. Посипете со неа, оставете ја да делува неколку часа (или уште подобро за неколку дена), потоа извадете ја со правосмукалка или на друг соодветен начин. За да ви мириса облеката прекрасно, држете сапун со вашиот омилен мирис во плакарот.

Страни: 1 2 3