Додека јас одев на ин витро оплодување, сопругот ме изневеруваше: Писателката со најболното животно искуствоПисателката Симонида Милојковиќ истакна дека секогаш била водена од чувства кога станува збор за пријателски или емотивни врски. Сепак, по тој повод откри и за што платила најмногу во животот.


Според писателката, нејзиниот сопруг ја изневерувал за време на ин витро оплодување.

– Јас најмногу платив за разводот. Се разведов за време на второто ин витро оплодување, кога сопругот и јас се обидувавме да имаме дете, а тој ме изневеруваше цело време и имаше паралелна врска, а тоа е најболното љубовно искуство во мојот живот.


– Тоа веќе не е машко-женска врска, тоа е врска човек-човек, ве боли како личност. Па, зошто не ми рече човеку, да не одам таму да страдам, оваа ин витро оплодување не е најпријатното нешто низ кое може да помине една жена!
Велат „Што не те убива, те прави посилен“. Не… Она што не те убива, осакатува, барем во мојот случај – рече Симонида и додаде:

– Отсекогаш сум го живеела како што се чувствувам. Ако сакам, сакам, ако не, ги пакувам куферите и одам – рече таа во емисијата „Магазин ин“.

извор:telegraf.rs