Диетата која гарантирано ќе ви помогне да ослабете 2 килограми за само еден ден | Lady

Диетата која гарантирано ќе ви помогне да ослабете 2 килограми за само еден ден


Милиони луѓе ширум светот го започнуваат денот со чаша топол чај. Некои го пијат со шеќер, некои без, некои пијат само зелен чај, а некои црн и др.

Дали сте слушнале за диета со чај?

Исхрана со зелен чај и млеко. Диетата со млеко и зелен чај е најпопуларнa меѓу оние кои сакаат да ослабат, а потоа да ја одржуваат својата линија. Ова не е само вкусен напиток кој не создава чувство на глад, но претставува и одличен начин за чистење и детоксикација на целиот организам.

За еден ден можете да изгубите меѓу 0,5 до 2 килограми. Оваа диета се препорачува да се почитува еден ден и тоа само два пати месечно. Ако имате хронично заболување, консултирајте се со вашиот лекар, за дали е дозволено да се следи оваа диета.

Рецепт:

1,5 л обезмастено млеко, 2 лажици зелен чај (не од филтер кеси). Во сварено и потоа разладено млеко (до околу 70 степени, (ова е важно, бидејќи млекото не треба да биде топло). Додадете 2 лажици зелен чај. Ставете капак и оставете да отстои околу дваесет минути. Потоа исцедете и пијте. Земајте по една лажица на секои два часа од овој пијалок во текот на целиот ден. Во исто време, се препорачува конзумирање на вода.