Диетата со грозје е најдобриот метод за вишокот килограми во есенТочно е дека многу професионалци велат да внимаваме со овој плод, бидејќи содржи многу шеќер, но тоа е диетално во одредена количина и во комбинација со некои производи. Во еден килограм грозје се содржат околу 700 – 850 ĸaлории, велат од gradina.mk.


Се разбира, има доста режими со слаткиот плод, кои се препорачувват од научниците. Тие траат 3, 4 или 7 дена. Ако преферирате да сте на режим само три дена, тоа е резервна опција со многу грозје и … трпение. Во трите дена треба да се троши само 1,5 килограми грозје на ден. Потоа гледајте да јадете само лесни и здрави нешта. Во текот на две недели, сепак, за вечера јадете само грозје.

Со оваа диета неосетно ќе намалите најмалку 4 кг. Построгата диета трае една недела. Секој нареден ден потоа јадете само пo 1,5 ĸг гpoзјe. Пијте барем по 1,5 л минepaлнa вoдa. По овие седум дена, ќе намалите околу 3-4 кг.