Диета со зелка – по нејзиниот режим, може да ja намалите тежината со околу 5 килограмиОва е диета со кисела зелка е погодна за зимската и рана пролетна сезона.


При почитување на диетата со кисела зелка може да се ослабне со околу 2 кг неделно. Оваа диета е препорачлива од една до четири недели, и по нејзиниот режим, тежината може да се намали со околу 5 килограми.

Оваа диета со кисела зелка е нискокалорична и богата со витамин A, комплекс витамини B, витамин C и витамин K, како и на минерали.


Основното правило во оваа диета со кисела зелка е да се ограничат јагленохидратите и најмногу шеќерот, бидејќи се складира во масните клетки и се претвора во масти. Животинската храна треба да се консумира во минимални количини, за сметка на растителните производи кои го забрзуваат согорувањето на мастите.

За корисната диета со кисела зелка се забранети зачините, сенфот и големото количество мајонез.


Во принцип режимот на исхрана со кисела зелка се почитува барем еден месец.

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8