Диета која трае 48 часа и слабее до 4 килограми“Кога правите детоксикација, сè што ќе залепите во организмот треба да помогне за отстранување на токсините, но и да ви обезбеди течности, кои ќе ви дадат нешто корисно “, вели Филип Голијат, нутриционист, на кого клиентки му се Џилијан Андерсон, Лора Дерн и Тајра Бенкс, како и моделите на Викторија Сикретс.


“Мојата детоксикација е многу строга, па мора да издржите во текот на викендот. Иако повеќето тежина која ќе ја изгубите ќе биде од вода, тоа ќе го стимулира телото за отстранување на приведените токсини во телото”, вели Филип, кој смета дека протеинот е клучот за детоксикацијата, бидејќи помага во елиминирањето на течностите.

Се препорачуваат и доматите (поради антиоксидантот ликопен), житариците и зеленчукот, со кои ќе ја зголемите внатрешната температура и ќе го забрзате процесот на детоксикација.


Рецептот на сируп за слабеење на следната страна:

Страни: 1 2 3