Девојки, потскратете ја својата косаСо наближувањето на Божиќните и новогодишните празници сигруно и вие си размислувате дали не можете некако да си го освежите изгледот.

Смело можеме да кажеме дека кратката коса е модерна, стилска, убава, дава софистициран изглед и ја подмладува целокупната визија на секоја жена.


Постојат неколку предности на кратката фризура. Тогаш косата се оформува многу полесно, права е, изгледа многу жива, здрава и сјајна, се суши побрзо. И не на последно место – за самите вас ќе биде поудобно да останете таква грива во своето секојдневие.

Како што гледате, не зборуваме за вонредните кратки фризури, во момчешки стил, туку за елегантно, прекрасно и инспиративно подскратување на исцрпената коса.


Еве ви и неколку прекрасни примери за тоа: