Десетте убијци на љубовтаКои се убијците на односите, посилни од взаемната љубов?


Илјадници се причините за распадот на здравите врски, но 10 од нив сигурно ја уништуваат среќата на вљубените.

Минатото – Ако живеете во минатото, невозможно е да се движите во иднината.


Форсирање – Стабилните односи се развиваат природно и постепено.

Зависност-независност – Разговарајте за вашиот проблем. Одредете ги границите на просторот и времето, зависноста и независноста.

Животни стресови – Неспособноста да се справите со стресовите може спокојно да ги разбие вашите отпорни односи.
Разговарајте за своите проблеми и барајте ја и нивната одлука.

Разлика во целите – Ако не сте доволно внимателни во односите, тие многу лесно можат да се разрушат од недоволно комуникација помеѓу вас

Пријателите и семејството Поголемиот дел од својот живот го поминуваме со семејството и со пријателите. Пријателите се секогаш тука да помогнат

Трети лица -Двојката е унија од маж и жена. Штом се појави трети непотребен, сè тргнува наопаку.

Страни: 1 2