Десетина нови имиња за ПИНКПОП 2020!Додадени се десет нови имиња во поставата Pinkpop 2020! Бишоп Бригс и Меиси Петерс го комплетираат петокот, заедно со рок бендовите Сент PHNX и Ten Times a Million. Потребната доза на душа и поп ќе ја донесат Sea Girls, NONA и The Big Moon во сабота на 20 јуни. Како што беше најавено вчера, Кик настапува со оркестарот во недела на 21 јуни. Конечно, раперот Арес внесува добар дел од хип-хоп правецот во недела, за на крај да настапи и Велвет Волум.


Најмноќно орудије на Бишоп Бригс е нејзиниот глас! Чист, ненапорен и полн со безграничен ентузијазам нејзиниот глас ќе биде главната основа на нејзиното деби на Пинкпоп. Исто така, подготвена за нејзиниот прв настап на Пинкпоп е и 20-годишната Мејси Петерс. Англиската по пејачка успева да достигне милиони слушатели од синглови до албуми полни со силно произведени поп-песни.

Браќата од Сент ПХНХ имаат исти бројки за слушање како Мејси Питерс. Нивниот неодамна објавен деби албум DDMN – Deadmen гарантира уште повеќе материјал за пеење за време на нивните настапи во живо. Тие ветуваат подеднакво воодушевена сценска презентација. Музиката на петте пријатели од Холандија и Германија содржи јасен директен рок-жлеб.


Убава инекција на Britpop за саботата на Pinkpop, ја дополнуваат Sea Girls. Четворицата момчиња од Лондон пишуваат убави, лесни песни за слушање. NONA од Брабант е девојката која пораснала во продавницата за книги на нејзините родители и започнала да свири гитара во нејзините адолесцентни години. Големата месечина работи исто така на уникатен репертоар: и референците на Бриптоп и на душата можат да се најдат во нивната музика, но и трите девојки од Лондон исто така мешаат гранџ и поп низ неа!

Ако го кажете Кик, веќе осум години велите силни албуми полни со остра музика на холандски јазик. Минатата година тие дури снимија и албум во живо со корици од класиците Boudewijn de Groot. Оваа ретроспектива на холандското поп-минато го носи Кик заедно со оркестарот во недела на Пинкпоп. Ренс Отема од Брабант, попознат како Арес, го зазема своето место во холандскиот хип хоп од 2012 година. Раперот инспириран од „The Opposites“ се карактеризира со опуштени и душевни удари со кои тој позитивно ги споделува своите животи и чувства со нас. Velvet Volume напорно работи веќе некое време. Данските близнаци и нивната сестра формираа рок бенд кога имаа шеснаесет години и постигнаа еден гаражен панк рок бенд. Со планина на енергија и инспирација, данските сестри го докажуваат своето чувство за шоу, живо искуство што сигурно не сте го виделе!