Десет работи кои можат да ви го спасат бракотРечиси секоја сложена ситуација во животот не е само непријатност, туку и можност да извлечеме поука од тоа. Затоа секогаш имаме што да научиме од човек кој доживеал развод.


Психологот и консултант raералд Роџерс ја напиша оваа статија за време на неговиот тежок развод. Откако ја загубив жената што ја сакав и кога беа фрлени 16 години брак, посакувам тогаш да ги слушнам тие зборови “.

1. Никогаш не престанувајте да се додворувате на жена. Никогаш не земајте го здраво за готово. Кога и понудивте брак, ветивте дека ќе бидете маж кој секогаш смело ќе го штити нејзиното срце. Тоа е најважното и најсветото богатство што некогаш ви е доверено. Таа те избра тебе. Никогаш не го заборавајте тоа и запомнете дека љубовта не толерира мрзеливост.


Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10