Десет основни чекори на патот кон среќата1) Насмевнувајте се на останатите, тие тоа го заслужуваат!


2) Чувајте се добро со останатите, тие се твои пријатели, твои наставници и соработници!

3) Се во животот постигнато со љубов изгледа совршено. Живејте го животот совршено во љубов!


4) Бидете позитивни во секој еден момент од вашиот живот и не заборавајте дека сите ваши дела имаат сила на бумеранг и се враќаат со совршена прецизност при вас!

5) Помагајте на останатите и не заборавајте дека пред се вие на овој начин си помагате на себе!


6) Емитувајте мир и спокојство. На овој начин ги вовлекувате и останатите кон оваа состојба!

7) Кажи добар збор на човекот до тебе, тој има потреба од него.

8) Приближувајте се со разбирање кон луѓето околу вас. Ако ви е тешко, барем обидете се!

9) Бидете смирени и сетете се дека ништо во животот не се случува случајно и има своја замисла.

10) Бидете пример за останатите и дајте од себе најдобро!

Извадок од книгата “да најдеш среќа внатре во себе