Десет години се борев со неплодност, а потоа кажав дека ако забременам ќе го сторам ова: 3 недели подоцна, лекарите се фатија за глава


На следниот преглед, докторот ми кажа дека единствената работа што може да ми ја предложи е екстракорпоралното оплодување, бидејќи немаше друга надеж. Му реков дека сакам да го пробам повторно. Тој ми рече дека мисли дека е бескорисно, но вреди да се проба.

Три недели подоцна, бев бремена. Знаев дека сум бремена. Во сите години што се обидувавме, беше првпат кога направив тест за бременост дома. Два дена подоцна, мојот лекар ја потврди мојата бременост. Мислев дека чудото завршува тука, но не.

Два месеци подоцна, одам на рутинска контрола, а потоа забележувам дека докторот молчи и внимателно гледа во мониторот. Почнав да паничам, сепак, тогаш докторот се насмевна и ми рече да се опуштам. И тогаш ми рече „Постојат три од нив“. Јас имам тројка! Бог, како и секогаш, даде повеќе отколку што баравме.

Седев беспомошно додека сопругот танцуваше низ собата. И, после почетното богатство, имавме сериозен разговор со докторот, кој нè предупреди за сите можни компликации и опасности. Тој тогаш истакна дека ако сме несигурни можеме да го намалиме ризикот и да не мора да ги задржиме тројцата. Бев во можност да го намалам бројот на едно или две бебиња.

Беше март, а докторот ми рече дека бебињата апсолутно треба да бидат во стомакот до 15 септември ако сакаме да се погрижиме да бидат во ред.

Плачев до дома. Бев презаситена и исплашена, го преиспитував овој дар Божји. Му се молев на Бога преку солзи да ми прости што се сомневав во него. Го молев повторно да ми дозволи да ги чувам сите три бебиња. Бев решена да ја читам Библијата до 25 септември.

Остатокот од бременоста помина совршено, а мојот аквифер природно пукна на 25 септември во три часот попладне. Да, во три.

Возевме 33 милји до болницата, излеговме на излез 33, се паркиравме во гаражата на бројот три и отидовме на третиот кат на болницата каде што добивме три совршено здрави бебиња.

Страни: 1 2