Дали знаете што всушност се случува во женското тело кога мажот ја гушка?Се пееја најубавите песни и беа напишани најубавите зборови за љубовта, а писателот Дејвид Тумаринсон убаво опиша што се случува кога мажот прегрнува жена.


Писателот Дејвид Тумаринсон пишува прекрасна поетска проза, а интернетот маѓепса со описот на интимната прегратка меѓу жена и маж. Дејвид волшебно опиша што се случува кога маж прегрнува жена. Неговите зборови ја покажуваат целата моќ на прегратки и кажуваат зошто мажите треба почесто да ги гушкаат своите партнери – затоа што и жените и мажите копнеат по љубов.

Кога мажот тивко и пришол на жената од позади и ја прегрнал, тој го затворил кругот. Неговиот и нејзиниот круг. Тоа е круг на нежност, топлина и заштита. И тој ја става жената точно во центарот на тој страствен круг. На овој начин, во тој момент, мажот ненамерно и дава до знаење на жената дека таа е центарот на неговиот универзум. Мажот ја прегрнува жената во тишина. И жената стои во тишина. Тој ја чувствува топлата струја што произлегува од тие жешки и мирни раце.


Кога мажот прегрнува жена, таа се чувствува како да има крилја и како да може да лета. Тој круг на љубов е мирен и удобен. Од таа тивка нежност се топи како коцка шеќер во чаша чај. Која е таа сега, стои во центарот на тој круг што тлее? Што чувствува тој? Која е таа во моментот?

Дали е таа жена или девојче? Дали се чувствува сакана или сака? Дали светлото ќебе од тишината ги покрива нејзините рамена и ги крие нејзините мисли од човекот… Или можеби ништо не е скриено во тој приватен круг? На крајот на краиштата, тој само ја прегрнува, ја штити од надворешниот свет што е толку студен и осамен. И во неговите раце е топло и пријатно. Овие раце се нејзина заштита и спокојство. Ова е сè што жената несвесно бара, што чека и на што се надева.