Дали навистина жените стануваат попаметни после оралниот секс?Доста изненадувачки откритија направиле американските истражувачи, имено – оралниот секс го зголемува интелектот на жените.


Научниците од Њујорк утврдиле дека оралниот секс може жените да ги направи попаметни и помирни.

По истражување на жените на возраст меѓу 25 и 55 години, било утврдено дека постои врска помеѓу љубовниот живот и нивото на интелигенција.


Излегува дека љубителките на овој вид задоволства имаат подобра меморија, тие се повеќе концентрирани и можат да се пофалат со упорност.

Во прилог на високиот IQ, жените стануваат помирни, се борат со несоницата, ги зајакнуваат своите нерви и ја намалуваат зависноста од лошите навики.


Научниците додаваат дека спермата содржи материи кои се од суштинско значење за женското тело. На пример серотонинот делува на женската психа. Поради ова, научниците советуваат жените да не го избегнуваат овој дел од задоволството со својот партнер.

Како ви звучат овие откритија и како би ги коментирале?