Дали мастурбацијата е подобра од сексот? Еве кога жените се чувствуваат подобро …


Мнозинството жени добиваат повеќе оргазми, додека мастурбираат, отколку за време на исполнет сексуален однос со партнер, покажа новото истражување на д-р Џесика Чивер.

Според резултатите 56% од жените постојано се самозадоволуваат и само 24% добиваат оргазам со партнерот.

Д-р Чивер ги споделува своите искуства од резултатите во анкетата: “Тоа што жените се чувствуваат подобро сами со себе во сексуален аспект, а не со човекот до нив, ќе зачуди многу мажи.”

Според едно друго истражување, направено во Велика Британија пред некое време, 74% од жените признале дека се самозадоволуваат.