Да преболите некого и да продолжите понатаму е една од најтешките работи во живототБоли како пекол. Но, треба да се будите секој ден и да го продолжите животот без таа личност.


Да преболите некого и да продолжите понатаму е една од најтешките работи во животот. Особено ако тоа е некој со кого сте ја виделе иднината.

Затоа е потребно да се продолжи понатаму на вистински начин.


Завршете ја приказната со таа личност и кажете сè што сакате да и кажете, колку ја сакате, колку ја мразите и слично.

Значи, нема повеќе жалење или „што би се случило да беше…“


Потоа, збогум со неа засекогаш.

Ако таа ве пушти да одите без да се борите за вас, тогаш таа дури и не вреди.

Боли како пекол.

Дозволете си да бидете тажни.

Да се ​​лути.

Но, треба да се будите секој ден и да го продолжите животот без таа личност.

Полесно е да се каже отколку да се направи.

И, само оставете го времето да ги залечи раните.

Нека времето се грижи за вашето срце.

Еден ден ќе се разбудите и повеќе нема да ви недостасува

Извор: Атма