Д-р Соња Петрушеска: Како да се зголеми количината на хијалуронска киселина во кожата?
Стареењето е неизбежен дел од нашите животи. Луѓето живеат подолго од кога било и сите ние сакаме да изгледаме и да се чувствуваме добро за нашата возраст. Без оглед на возраста или генерацијата, стареењето на кожата е тема што сите ги возбудува, и сите ние сме премногу фокусирани на тоа како да го забавиме овој процес.

Грижата најчесто започнува во текот на третата деценија, кога стануваат забележливи првите знаци на стареење. Губењето на хијалуронска киселина се манифестира како губење на хидратација и појава на фини линии и брчки. Затоа е потребно да се поттикне производството на сопствена хијалуронска киселина и на тој начин да се заштити кожата.


Токму на оваа тема дава одговор Д-р Соња Петрушеска, дерматовенеролог.

Најновата генерација на Hyaluron-Filler обезбедува троен ефект (пополнува брчки, го стимулира сопственото производство на хијалурон во кожата, и го одржува нивото на хијалурон во кожата) благодарение на високо- и нискомолекуларната хијалуронска киселина, сапонините и новиот – еноксолон.


Глицин-сапонинот го поддржува производството на колаген и ја зголемува неговата концентрација за 49% . Додека активната состојка еноксолон добиен од коренот на растението сладунец, го инхибира распаѓањето на хијалуронската киселина под дејство на ензимот хијалуронидаза за повеќе од 50%.

Производите за нега на возрасна кожа на брендот Eucerin® докажано им помагаат на жените од сите генерации да се грижат за себе и да се чувствуваат силни и сигурни.

Инвестирајте континуирано во вашата кожа, таа ќе ви возврати со здрав и убав изглед –  тоа е првото нешто што луѓето го забележуваат кај вас.