Чувај го твојот сопруг, дури и ако е збрчкан или беспомошен. Не заборавајте дека некогаш бил млад, силен и весел …Постои една сигурна работа во иднина и тоа е дека е неизвесно.

Немаме утре, немаме ниту една година или месец, а дури не ја имаме следната секунда. Сè што имаме е токму во моментот кога го читате тој збор.

И знаете, тоа е за што животот е добар – тоа е непредвидливо и никој од нас не знае што го чека.

Секој ден правиме избори што нè водат на еден или на друг начин, и тешко можеме да знаеме што може да ни донесе чекорот во погрешна насока.

Времето лета, и со тоа ние се менуваме, растеме и почнуваме да старееме.

Денес предлагаме да прочитате неколку реални и убави совети:

1. Никогаш не повторувајте, никој. Дури и ако сте сигурни дека сте во право. Сетете се како ова ве иритираше во вашето време. И дали го следеше советот на постарите …

2. Не помагајте ако не го побараат тоа. Никогаш не се мачи. Не обидувајте се да ги опкружувате вашите најблиски со опасностите од светот. Само сакај ги.

Страни: 1 2 3 4