Подгответе сад со димензии 10 х 10 см и подмачкајте го со малку путер или масло и обложете го со хартија за печење.
Измешајте ги шеќерот и какаото и смесата ставете ја во сад кој го собира во микробранова.
Мешавината полејте ја со млеко, а на крај додадете го путерот на коцки.
Ништо не мешајте, ставете да се грее околу 2 минути, додека путерот не се стопи.
Извадете го садот од микробранова, додадете екстракт од ванила и со миксер добро измешајте на најјака брзина додека не добиете кремаста маса.
Во смсата се додаваат лешниците и се заедно се меша.
Смесата се префрла во претходно подготвениот и подмачкан сад и се остава во замрзнувач околу десетина минути.
После тоа, превртете го садот на рамна површина и добиената чоколадна плоча се сече на коцки.
Извор: попара.мк
Страни: 1 2