Чисто и одржливо: ЕКО средствата за блескав дом се ,,must have’’Каде да пронајдам сè што ми е потребно за одржување на домаќинството? Одговорот на ова прашање ви го даваат dm дргоериите, кои нудат голем избор на производи за одржување на домаќинството, но и оние ,,зелени’’ производи познати по тоа што се прават од обновливи суровини и содржат помалку додатна хемија.


Во изминатиот период, поминавме премногу време дома. За тоа време, некои од нас сфатија колку уживаат во чистење и средување, додека други забележаа дека поради тие активности, остануваат малку моменти за некои поважни и поубави работи. Секако, и едните и другите доаѓаме до ист заклучок, а тоа е дека сите сакаме просторот во кој живееме да ни биде миризлив, блескав и чист. Домот е многу повеќе од само четири ѕида и затоа сите се грижиме тој секогаш да блеска.

,,Затоа што се чувствувам поблиску до природата’’


Кога кажувате еко производи – една од првите асоцијации вообичаено ви се dm дрогериите, кои се познати по одржливоста и совесниот однос кон природата, а ова е вткаено во сите сегменти во работењето на компанијата – започнувајќи од амбалажи, пакувања, транспорт, рециклирани материјали, па сè до најразлични еко производи.

Кога е во прашање хигиената на животниот простор, ако сакате да ги исчистите дамките и нечистотиите во кујната, дневната или спалната соба и на тој начин да го освежите домот, вашите сојузници може да ги пронајдете во широкиот асортиман на производите од Denkmit, приватната трговска марка на dm. Љубителите на Denkmit Nature линијата за одржување на домаќинството, посебно се приврзани за брендот бидејќи овие производи не содржат додатни конзерванси и бои. Покрај тоа, користејќи ги Denkmit nature производите, кои се прават во согласност со највисоките еколошки стандарди, придонесувате за заштита на животната средина.


За да ја зачуваме нашата планета за генерациите кои доаѓаат, доволни се мали придонеси во вид на промени на секојдневните навики, како употреба на еколошки средства за хигиена на бањата – средствата од оваа препознатлива линија на dm се токму такви. Покрај грижливиот однос кон природата, Denkmit се покажа како одличен сопатник во борбата против несаканите ,,жители’’ – сите бактерии и микроорганизми кои се појавуваат во нашите бањи.

Уште едно еко-решение за блескав дом доаѓа од dm дрогериите. Станува збор за познатите Saugstark&Sicher кујнски бришачи, марамчиња и тоалет хартија кои се прават од рециклирани материјали и со чија употреба директно придонесуваме во намалувањето на штетниот отпад.

Прашањето КАКО да живеете одговорно, веќе нема да биде предизвик – доволно е да решите да ја подарите вашата доверба на еколошки алтернативните производи, во замена на конвенционалните кои секојдневно ги употребувате. Во сите 20 дрогерии во нашата земја ве очекува ЕКО програмата за одржување на домаќинството, која на вашиот дом ќе му ја пружи потребната свежина, а вас ќе ве направи вистински сојузник на природата.