Четири нови имиња на вториот фестивалски ден на Пинкпоп


Вчера на 3 ФМ, бендот со голем рејтинг во Холандија Chef’Special, најави дека ќе настапи на фестивалот во Ландграф оваа година.

Исто така денес Floor Jansen, Liam Payne, познат од One Direction, и Joost ќе отпатуваат за Лимбург во сабота на 20 јуни.

Претходно Post Malone, Marshmello, Rag’N’Bone Man, Crowded House, Deftones, James Arthur, Mabel, Danny Vera and Frank Carter & The Rattlesnakes веќе беа потврдени за саботата на 20 јуни.

Билетите за 51-то издание на Pinkpop може да се купат преку www.ticketmaster.nl и Буро Пинкпоп.