Чекала 20 години за да стане мајка – на 50 години и се остварила желбата (ФОТО)Шантел Чавез (49) од Канада стана мајка, по осум години неуспешни обиди да се оствари во улога на родител со нејзиниот сопруг Еленилсон (50).


Шантел, која веќе влегла во менопауза, поминала низ вештачко оплодување, безбедно ја износе бременоста и се породи со царски рез. Таа признава дека не и е грижа што, поради годините, таа и нејзиниот сопруг изгледаат како баба на нивниот син, пишува „Дејли меил“.

Со сопругот се запознала на Интернет пред девет години, а парот се венчал во рок од три месеци и веднаш решил да го прошири семејството. Еленилсон веќе има 20-годишни деца и три внуци, а сега татко на едномесечниот Николас.
Кога решиле да имаат потомство, тие биле свесни дека возраста може да биде проблем, сепак, тие одлучиле да не се предаваат.


Текстот продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3