CHEF’SPECIAL и SELAH SUE ја пополнуваат саботната програма на PINKPOP 2022CHEF’SPECIAL и SELAH SUE ја пополнуваат саботната програма на PINKPOP 2022, а данскиот рок бенд Волбит ќе ги замени Queens of Stone Age.


Со потврда на Шеф Специјал и Села Сју, саботната програма на Пинкпоп е комплетирана. Во недела, данскиот рок бенд Volbeat патува во Ландграф. Тие претходно беа потврдени за изданието за 2020 година, но по 11 години конечно се враќаат на сцената на Пинкпоп! Тие ќе ги заменат Queens of the Stone Age кои за жал не можат да дојдат на 51-то издание поради изменетите планови на турнејата.

Со овие нови имиња објавени се 54 од 62-ца изведувачи.