Категорија: ‘Убавина и здравје’

Таа го учеше своето бебе да каже „мама“, a никој не очекуваше дека ќе го слушне ова …

Мајката сакаше да го научи бебето да каже „мама„ додека во рацете ја држеше храната која беше награда, но наместо бебето, проговори кучето. Погледнете:  

Шест работи што треба да ги знаете за менструацијата

Менопаузата започнува околу 50тата година, а до тогаш жените поминуваат низ фази од месечните циклуси. Дознајте нешто повеќе за оваа појава што го следи животот на жената и повеќе од 4 децении. Зголемено крвавење Менструацијата со зголемено крвавење е еден од најчестите проблеми. За да бидете сигурни дека е време да го посетите гинеколог, само […]

Која е разликата помеѓу жена која има 40 години и жена на 46 години: Дури и трепките се менуваат!

Разликата помеѓу 40-годишна жена и 46-годишна жена е огромна. Како помеѓу новороденче и дете во прво одделение од основно училиште. До неодамна, не знаев ниту забележував. Жените над четириесет години, јас ги карактеризирав како 40+ жени! Но, во меѓувреме, јас само ги преминав тие шест години и се зачудив од тоа колку различна е една […]

Однесувајте се како да сте среќни и ќе станете уште посреќни – 20 совети од психологот и едукатор Дејл Карнеги

Писателот, психолог и едукатор Дејл Карнеги размислуваше и живееше според принципот „нема лоши луѓе на светот“. Постојат само непријатни околности кои лесно можат да се променат. Само сменете го односот кон нив. Затоа, поради непријатни околности, животот и расположението на околината не треба да се расипуваат, пишува uspesnazena.com. Тој исто така разви своја концепција за […]

Како да ги регулираме мачнините во желудникот, гасовите, подуеност, стомачните вируси па дури и воспаленијата?

Несомнено е дека како народ сакаме да уживаме во добрата храна. Со радуваме на пролетните празници, убавото време, излетите и скарите на дружењето со блиските.Карактеристично за овие традиционални активности е конзумирањето премногу храна, премногу мешање, дури и се прејадуваме. Не внимаваме дали е помрсна, ја комбинираме со алкохол, се препуштиме на моментите без да внимаваме […]