Категорија: ‘Совети и нега’

Видео од Струга – Се качил на кран и погледнете како ја изненади својата девојка

Едно момче изнајмло кран во кој се качило до врвот на кафе бар во Струга во кој седела неговата девојка, информира Охрид1. Тој потоа клекнува и ја запросува својата сакана. Погледнете го видеото на следната страна:

Порака од стара баба: Дај му на Бог прилика да ти помогне, и почекај 3 дена!

Не можете да ги доживеете овие мои години без да имате проблеми. Годините и неволјите секогаш одат заедно, рекла кутрата стара баба и и одржала животна лекција на младата жена. Тоа беше прекрасен пролетен ден, мислите на младата жена беа исполнети со чувство на мир додека размислуваше за смртта и воскресението на Исус. Застана за […]

Дали се крстите кога поминувате пред црква? – Конечно разрешено: Грев или христијански чин?

Додека едни сметаат како механичко дејство кое нема никаква поврзаност со религијата или со Бог, други овој чин го сметаат како израз на почит спрема светоста и религијата. Прашањето кое се наметнува е дали ова нешто е минливо, феномен прифатен од мнозинството или христијански чин? „Мислам дека овој чин е тотално христијански. Оној кој ќе […]

Брат брата НЕ РАНИ, но тешко на оној КОЈ ГО НЕМА!

“Брат брата не храни, но тешко на оној кој го нема.” Секој кој има брат или сестра, и знае колку вистина и мудрост има во овие зборови. Еве една убава приказна за моќта на братската љубов и сететe се дека ако имате брат или сестра, вие сте неверојатни среќници. Чувајте ја оваа љубов и не […]

Испијте го ова на празен стомак и збогувајте се со мастите на вашиот стомак

Ако сте дебели не значи дека имате здравствени проблеми, бидејќи има многу луѓе со прекумерна тежина, кои имаат одлична здравствена состојба. Исто така, постојат многу луѓе со нормална тежина кои имаат метаболички проблеми за кои воопшто не знаат работи поврзани со дебелината. Маста под кожата не е голем проблем, но стомачните масти предизвикуваат сериозни проблеми. […]