Категорија: ‘Совети и нега’

Две главни причини зошто мажените жени изневеруваат

Условите под кои луѓето измамуваат можат да бидат различни во зависност од околностите, но еден терапевт верува дека предавството во врските може да се сведе на две главни причини. Специјалистот Теми Нелсон, раскажува за Бизнис Инсајдер зошто врзаните ја прекинуваат својата врска. „Жените се свесни дека доколку бидат фатени во друга врска, тоа брзо ќе […]

Говедски колаген, протеин во сврзното ткиво на телото, кој обезбедува еластичност на кожата и јачина на ‘рскавицата и коските!

Свеста за грижата за себе никогаш не била на повиско ниво! Денес се повеќе зборуваме и се информираме како да постигнеме поголема еластичност на кожата, одржување на поздрави нокти, поздрава коса, како да ја вратиме “енергијата” во зглобовите и колената. Кога сме во такво расположение прва асоцијација ни е Колагенот! „Комплексен протеин“ кој содржи 19 […]

Десет работи кои треба да ги направите на 30 години што ќе ви го подобрат животот на 50

Планирањето и размислувањето за иднината може да биде страшно и возбудливо во исто време. Подготовка за пензија, финансискo обезбедување за колеџ за деца и заштеда за потенцијални здравствени проблеми. Веб-страницата Quora го поставила случајот на луѓето „Која е најдобрата работа што можете да ја направите на 30 години за да уживате подоцна во животот на […]

15 совети на 60-годишен човек: Нема да забележите како и кога пораснале вашите деца – поминувајте повеќе време со нив

Во 20-тите и 30-тите години, речиси сите трчаме низ животот сакајќи да зграбиме што повеќе време за работа, пари или статус, неретко заборавајќи на сите оние мали ситници кои навистина значат. Советите на еден 60-годишен човек ќе ве натераат малку да размислите дали вреди да поминете уште неколку часа во канцеларија или да се вратите […]

Хороскоп на уредност: Кои се најчистите луѓе, и со кого животот е како со свиња?

Нашите домови и начинот на кој се грижиме за нив, честопати се вистински одраз на нас самите и на нашите добри или лоши страни. Иако веројатно би сакале да кажеме дека сме уредни, добро знаеме дека тоа не е секогаш случај. Има такви што не можат да функционираат ако не е се чисто и уредно, […]