Бракот е осуден при голема разлика во годинитеОвој процент се зголемува на 39%, ако разликата е околу десет години и дури на шокантни 95%, ако партнерите имаат 20-годишна разлика меѓу себе.


Зголемената разлика во возраста влијае и врз сексуалниот живот на брачната двојка.

Психотерапевтот од Беверли Хилс, Фран Волф објасни дека сексуалната желба се зголемува кај жените во средната возраст, додека кај мажите на таа возраст се намалува.


Сепак работите не се толку црни, бидејќи ако сте заедно долго време, можноста за развод е помала. Ако останете заедно најмалку две години, шансата за разделба намалува за 43%.

Ако бракот ви трае десет години, ризикот од развод е со 94% помал.