Бојата на очите го открива карактерот: Дали сте верни или осветољубиви?Погледнете некому во очи и ќе откриете многу нешта. Не само моменталните емоции туку и по нешто за карактерот – дали има склоности за измама или е семеен тип, колку е верен и упорен…


Сини очи
Склони се кон подолги врски, семеен живот добри пријатели се.Шармантни, спонтани, имаат сочуство и моќ на збележување.

Зелени очи
Вакви очи, често, имаат креативците. Луѓето со зелени очи се многу енергични, интелигентни, зборлести, сакаат предизвици. Многу се заводливи и страствени.


Кафеви очи
Оваа боја на очите карактеризира луѓе со борбен дух поради што во се’ сакаат да бидат најдобри. Многу се темпераментни, сакаат промени и токму поради тоа често се склони кон покуси врски.Големи заводници се. Кога се лути подобро да бегате од нив. Мирни се и пристојни додека е се’ по нивно.

Црни очи
Нетрпеливи и тврдоглави. Понекогаш се свесни дека згрешиле, но тоа не сакаат да го признаат. Сакаат да бидат најдобри во се и многу тешко се вљубуваат.


Сиви очи
Вакви очи имаат родените водачи. Имаат позитивен поглед кон животот и склоност кон решавањето на туѓите проблеми. Имаат мирна енергија па луѓето сакаат да бидат во нивна близина. Не поднесуваат стереотипи и здодевност.