Бог ги чува луѓето што ги носат овие имиња! Името е судбинаДушан – Душа и дух, врзано е за празникот Духови
Аранѓел -Архангел – заповедник на ангелите
Лазар – Оној кому Бог му помага
Богдан – Дар од Бога, обично ова име се дава на деца кои се долго чекани
Аврам – Возвишен татко, според библискиот прататко Аврам
Ана – Божјата милост, благодарност. Во Русија името Ана ја означува онаа која ќе се роди повторно, и е свето име на Богородица
Анастасија – Име што значи воскресение, обично се дава на девојчиња кои се родени околу Велигден
Ангелина – Божји гласник, ангел
Лидија – Родена од Бога
Кристина – Доаѓа од името на Исус Христос
Теодора – Подарок од Бога

Извор: makedonijadenes.com.mk

Страни: 1 2