Боб Марли: “Најголем кукавица е мажот што ја буди љубовта на жената без да има намера да ја сака!”Боб Марли е најпознатиот изведувач на реге музиката. Роден во едно мало село во Јамајка на 6 февруари 1945 година, Марли умира само на 36-годишна возраст. Музичарот се претвора во жесток противник на неправдата и бранител на слободата. По повод годишнината од роденденот на овој голем уметник, одбравме некои негови незаборавни мисли, цитирани и до денес:


Цврсто верувам дека само еднаш во овој живот може да најдеш некој кој ќе го преврти светот целосно!
Фудбалот е музика, фудбалот е слобода.

Вистината е дека секој човек ќе те повреди. Само треба да ги најдеш овие луѓе поради кои вреди да страдаш.


Може да не си првиот човек во нејзиниот живот, ниту последниот, ниту единствениот. Таа сакала и пред, можеби ќе сака повторно … Но, ако таа те сака сега, што друго е важно? Таа не е совршена, ти исто така не … и можно е двајцата никогаш да не сте совршена двојка. Но, ако таа може да те смее, да те натера да се премислиш и признава дека е човечко да се греши, држете ја колку што можете! Не ја повредувај, не ја менувај, не ја анализирај и не очекувај од неа повеќе отколку што може да ти даде.

Продолжува на следната страна


Страни: 1 2