Без комарци и муви – бегаат како луди од овие мирисиОваа година забележуваме доста комарци. На кратко ќе ви дадеме совет за тоа како да се бориме со нив на природен
начин.


Излегува дека овие летечки инсекти не поднесуваат медитерански билки како лаванда, рузмарин и ловоров лист. Лавандата е многу убава, па слободно можете да ја користите како собно растение, со што ќе го освежите вашиот дом.

Така ќе се уживате во нејзината природна арома и во исто време на мир и релаксација без муви и комарци.


Рузмаринот и ловоровиот лист можете да го држите во вазни дома. Тие имаат деликатен мирис, но доста ефективно ќе ги
избрка непријатните инсекти. Друга природна опција да се борите со комарците и мувите е нането.

Ставете 25 капки природно масло од нане во една чаша вода. Ставете ја добиената конзистентност во шише со пулвелизатор и испрскајте ја. Добрата работа е дека мирисот на нане делува освежувачки на луѓето и го подобрува дишењето, но
инсектите најблаго речено тоа не го поднесуваат.