Без дечко за денот на вљубените – Како да се справиш со празничната депресија кога си сама?Како да се справиш со празничната депресија кога си сама? Овој празник ти изгледа како една огромен заговор против тебе особено кога си самичка и дури не се сретнуваш со некого …

Луѓе кои вљубено се држат за рака, прават шопинг во потрага по идеален подарок, среќни лица.

Тоа е времето во годината кога повеќето луѓе сакаат да го поминуваат времето со партнерот. За таа цел списанието cosmopolitan ви нуди неколку едноставни стратегии за опстанок,:

Приспособи ја гледната точка

Гледајте на мажите во вашиот живот на ист начин како што сте го правеле во текот на годината. Всушност тие не се променети.

Едноставно условите се различни. Пробај да предвидиш со кого ќе треба да се сретнеш за време на празниците. Задржи убави спомени и биди подготвена да ги поделиш.

Биди независна и самостојна

Разбери дека немаш потреба од партнер, за да ти биде периодот исполнет. Некористи го овој празник во своја полза, за да разбереш што навистина значи љубовта за тебе. Сфатив дека оваа фаза од твојот живот не е одраз на она што претставуваш како личност.

Направи си нови традиции

Посетете постар роднина или пријател.

Уживањето на долги прошетки и медитација

Посвети дел од своето време на семејството и пријателите. Полесно е да се извиниш за ограниченото време, кога имаш удобно извинување .

Ограничи го или избегни го алкохолот.

Алкохолот најверојатно ќе ги зајакне мрачните чувства.

Купувај работи за домот

Направи свежи купувања. Промени боја на станот.

Отпатувајте некаде