Бебето на една жена може да личи на нејзиниот поранешен



Физичките карактеристики можат да се доверат независно, што мајката е зачната од друг маж. Научниците од Јужен Велс направија вознемирувачко откритие. Резултатите од нивните истражувања покажуваат дека бебето на една жена може да носи црти на поранешниот сексуален партнер, а не само на биолошкиот татко.

Физичките карактеристики можат да се доверат независно, што мајката е зачната од друг маж, пренесе NEWS7. Ова е можно, бидејќи незрелите јајцеклетки “апсорбираат” молекули од течноста од претходниот сексуален партнер.


Ова доведува до видливи сличности кај детето со објектот на старата љубов. Јавно оние кои велат дека човек треба да си дава одмор пред да започне нова врска, веќе можат да дадат дополнителен аргумент, солиден по своето значење.