Бакнување и секс наместо теретана: Колку калории ќе потрошите?Сексот и активностите кои му претходат се многу добри за вашето здравје…
Здрав сексуален живот е добар за вашата врска, но врската не е единствената работа која профитира. Сексот и активностите кои му претходат се многу добри за вашето здравје, а иако можеби не можат во потполност да заменат одење во теретана и бавење со спорт, бројот на калории кои се трошат не се за занемарување…
Бакнување – 68. калории по час
Освен што ќе ве зближи како пар бакнувањето ќе ви одземе до 68. калории во еден час ако тоа го правите нежно. Ако уфрлите малку страст резултатот ќе биде уште подобар.
Соблекување – 8. калории
Не е многу, но не се за фрлање. За подобар резултат, додека се соблекувате, секогаш можете да уфрлите секси танц.
Масажа – 80. калории по час
Не за оној кој ја прима, тоа не би било фер. Секако, секогаш можете да се замените и да го добиете најдоброто од двете активности.
Секс – 207. калории по час
Всушност, почетниот број е 144. калории, но ако ги додадете страствените воздишки, бројката се зголемува. Позата во која жената седи на мажот е одлична за бедрата и задникот, а ако сакате да согорите уште повеќе калории, не смеете да го изоставите оргазмот.
Орален секс – 100. калории на час
И’ за жени и за мажи, а жените можат да согорат дополнителни 100 на „рачна работа“…


Фото: Instagram