Баба (92 години), на крајот на животот: Кој сака може да каже, но среќата е само во ова!Секое утро кога ќе се разбудам имам два избори, ја почнува приказната една баба која има 92 години.


До 8 часот наутро, 92-годишна баба по име Татјана веќе беше облечена, облечена дискретно, уредно исчешлана. Таа беше подготвена да се пресели во старечки дом.

Нејзиниот сопруг починал неодамна, па сега нема друг избор. И покрај часови стрпливо чекање, таа седеше сериозно и неподвижна, насмеана само еднаш – кога и беше кажано дека нејзината соба е подготвена.


На патот кон лифтот, медицинската сестра и објасни како ќе изгледа нејзината мала соба. Ќе има завеси кои изгледаат како прозорци.

„О, јас ќе ја сакам завесата“, беше првото нешто што рече баба Татјана со ентузијазам на дете кое штотуку доби играчка за која сонуваше.


Медицинската сестра се плашеше од предвремени реакции и можно разочарување подоцна, па претпазливо рече:

„Да почекаме да ги видиме прво. Можеби нема да ви се допаѓаат “.

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2