Анкета: Kолку од вработените имале секс со колегаСекој десетти вработен најмалку еднаш во животот имал интимна врска со колега. При тоа колегите-љубовници не секогаш го манифестираат трпението да го почекаат крајот на денот – ова е потврдено од страна на резултатите од истражувањето објавено во “Дејли мејл”.

Еве што покажа уште анкетата на Glassdoor, сајт за пребарување на работа, меѓу 1000 луѓе. Изненадувачки високите резултати објаснуваат со фактот дека анкетата е анонимна и се одвива онлајн, па предиспонира кон доверба.


37% од вработените имале секс со колега. 54% од испитаниците не гледаат ништо лошо во тоа. Други 41% од испитаниците признаваат дека се сомневаат во сексуална врска меѓу колегите. Сепак, сериозен процент од испитаниците се согласуваат дека поголемиот дел од канцеларија се одразува лошо на работата и често завршуваат со солзи.

Работодавците не се изненадени од овие резултати – нивните вработени поминуваат заедно 8-12 часа на ден, освен тоа, тие се обединети од заедничка тема на разговор и заеднички вредности. Но, експертите советуваат да не парадираат со врската, ако имаат таква, додека не се убедат дека работите се сериозни.