Ако вашата мачка ги прави овие 10 работи значи вистински ве сака !Кучињата ја покажуваат својата љубов кон нас непрестајно и ентузијастички. Ова може да биде потврдено од сите нивни стопани. За разлика од нив, сепак, мачките имаат различни начини на кои ги изразуваат своите чувства.


Ви претставуваме 10 прецизни знаци на тоа дека вашата мачка ве обожава:

1. Благо ве допира со врвот на главата


2. Почнуваат да се галат со вашите нозе или раце

3. Го исправаат врвот на опашката


4. Мачката ве гледа подолго време и трепка многу бавно

5. Преде

6. Мачката стои врз вас или до вас

7. Мачката ве подлизнува

8. Мачката ви ја лиже вашата коса и вашите уши

9. Мачката ви носи фатени глувци, птици или други “подароци”

10. Издавање на високо фреквентни звуци