Ако најдете вакво камче земете го! Може да ви донесе богатствоОбоеност: жолта


Основни карактеристики: Енергизирање, Индивидуализација, просперитет, благосостојба

Енергијата на цитринот ни помага да се фокусираме на прашањето на индивидуалност, да се спознаеме кои сме како индивидуални битија. Вибрациите на овој Кристал се поклопуваат со оние на третата чакра, т.е на сопствените моќи. Исто така, дава до знаење дека надминувањето на егоцентричните сфаќања се од сиклучителна важност на патот кон постигнување високи цели.


Цитринот ја прочистува и ја енергизира аурата.

Многу често се користи како талисман за богатство и благосостојба.

Тоа е мошне моќен минерал исполнет со топлина и сончева вибрација.

Терапевтски својства: Добар е кај проблем со дигестивниот систем, покачено ниво на шеќер во крвта, воспаленија на панкреасот. Одличен е и кај состојби поврзани со дегенеративни заболувања, донесувајќи свежа енергија ја редуцура истоштеноста.

Ова кристално камче можете да го набавите кај ДЕКО. За повеќе инфо на телефон 070/344-146