Ако имате ќерка секогаш ќе има кој да ви отвара врата!По прекрасната свадба еден млад брачен пар на првиот ден од нивниот заеднички живот одлучиле никому да не му ја отвораат вратата тој ден и направиле договор – не се отвора вратата за никого по никоја цена – ќе бидат сами првиот ден од бракот!

На тој ден прво дошле родителите на мажот – сакале да го видат синот и снаата. Затропалена  вратата зад која биле сопружниците, но никој не им отворал. Затропале повторно – мажот сакаше да ја отвори вратата, се двоумеше но поради цврстиот договор кој го направи со жената – не ја отвори вратата, а родителите видоа, невидоа тажни си заминаа.

Набргу потоа повторно некој затропал на вратата – овој пат биле родителите на жената. Младенците повторно стоеа зад вратата се гледаа додека ѕвоното ечеше низ куќата. Жената го прегрна мажот и со солзи на очите му шепна – не можам ова да им го направам на моите родители, и таа ја отвори вратата.
Сопругот не кажа ништо.

Продолжува на следната страна

Страни: 1 2