9 нешта за кои ниту една жена не треба да се извинува5. Не се извинувајте дека сте во врска – Понекогаш луѓето, дури пријателите, не можат да се израдуваат на среќата на другите и како да бараат пукнатини во него, за да ги користат како доказ дека не е сè е толку убаво. Радувајте се на сето добро што ви се случува, а ако некој не може да го прави заедно со вас, значи не заслужува место во вашиот живот.


6. Не се извинувајте дека сакате или не сакате партнер – секоја жена сама може да процени кога е подготвена за врска и кога не. Не се ставајте под притисок и совети од типот “вака ќе биде добро за тебе”, вие сами можете да процените подобро.

7. Не се извинувајте, ако сте во лошо расположение – нема како да сме насмеани 24 часа, 7 дена во неделата, нема како секогаш да сте натоварени со енергија и позитивизам.


8. Не се извинувајте за амбициите – без разлика дали сакате да бидете домаќинка или кариеристка, ваше право е да се борите за своите соништа. Не дозволувајте некој друг да дава насока во животот и да ги одбива вашите желби.

9. Не се извинувајте дека правите секс – вашето тело, вашите чувства, вашите желби – вие одлучувате.


Страни: 1 2