9 нешта на кои вистинскиот маж никогаш нема да те натера се сомневаш


Комуникацијата е во основата на здравата врска. Комуникацијата ни овозможува да му покажеме на другиот колку значи за нас. Во исто време, начинот на кој секој од нас комуницира, е различен. Затоа и често се добиваат разединувања и недоразбирања.

Едно е сигурно: ако еден маж навистина ја сака жената до себе, тој ќе знае како таа се чувствува, ќе ја почувствува дури и ако таа не каже ништо. Ако сепак тој постојано ја тера да се прашува дали е способен да ја разбере, дали сака да ја разбере, значи само овој човек не е за неа.

Бидејќи вистинскиот маж никогаш нема да те тера да се сомневаш во следново:

1. дали те оценува или не.

Мажот кој навистина те сака, секогаш ќе ти покажува дека ги цени твоите напори, твоите вештини, дека те цени и самата тебе. Ќе ти покажува дека верува во вас, дури и кога ти не веруваш во себе.

И најмногу: ќе наоѓа време и начин да ти се заблагодари – за тоа дека те имаат во неговиот живот.

2. дали вредат напорите, или не.

Мажот кој навистина те сака, никогаш нема да те тера да се сомневаш дали си најважниот приоритет за него. Тој ќе ти покажува дека е подготвен да направи се што е во негова моќ за да се чувствувате добро. И нешто повеќе – ќе направи сé!

3. дали мисли дека си убава, или не.

Страни: 1 2 3