9 лесни начини да се справите со стресот


Постојаниот стрес, без оглед дали е тоа причина за секојдневно патување, семејни или работни проблеми, може да има погубни ефекти врз нашето здравје.

Докажано е дека стресот може да доведе до многу здравствени проблеми, вклучително и промени во расположението, несоница, губење на апетит и кардиоваскуларни заболувања.

За среќа, сепак, постојат неколку лесни начини да се намали стресот и да се одмори од проблемите на секојдневниот живот:

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10