8 знаци преку кој ќе познаете дали е вљубенЉубовта е прекрасно чувство и ги инспирира сите: писатели, музичари … Секој од нас кој некогаш го почувствувал ова чувство, го доживува на различен начин. Најчесто, љубовта не прави среќни, луди и дури малку чудни.


Но, зошто тоа се случува?

Еве ги 8-те откачени симптоми на вљубените луѓе:


1. Мотивирани се да прават работи што обично не ги прават

2. Се насмевнуваат повеќе

3. Вложуваат повеќе напор да го разубават својот изглед

4. Се чувствуваат возбудени и нервозни истовремено, рацете им се потат и имаат чудно чувство на необична еуфорија

5. Пеат

6. Стануваат посветени

7. Постојано мислат за неа/него и она што таа/тој го прави

8. Ги ставаат розевите очила – Кога се заљубуваат, светот одеднаш им станува поубав, прекрасен, розов.