8 причини зошто е важно да им читате на децатаКнигата е најдобриот другар на човекот. Навиката за читање треба да се одржува во текот на животот за сите придобивки што ги има врз човечкиот мозок и воопшто во животот, но многу е важно ставот кон читањето да се гради уште од рана возраст. Експертите велат дека многу работи се формираат на возраст од три или пет години и дека тоа што тогаш се учи останува скоро доживотни. Погледнете подолу за 8 причини зошто е важно да им читате на децата додека се млади.

Значи, со половина час читање во текот на спиењето, како заедничка активност, вие и вашето дете ќе добиете многу повеќе отколку што всушност вложувате.

Еве некои од најважните придобивки за животот на детето подоцна во животот ако тој се забавува со книга во детството:

Страни: 1 2 3