8 лекции за животот, на кои сакам да ја научам ќерка миПостојат осум лекции кои би сакала да ги предадам на ќерка ми еден ден.


Јас ги научив, благодарение на многуте грешки што ги направив, врз основа на долго искуство во текот на мојот живот.

Мојата надеж е дека таа ќе научи да живее на нејзиниот сопствен начин, со страст и грациозност.


1. Ако некој те повреди, гледај да не ти е гајле

2. Заштеди еден дел од заработените пари, а другиот дел користи го за да го даваш на другите


3. Живеј го секој ден како да е петок

4. Немаш потреба од ничие одобрение

5. Кога стане напечено, пробај прво со добро

6. Не се жали, освен ако немаш друго решение

7. Научи се “да присуствуваш”

8. Не дозволувај светот да те разочара и да те претвори во “суров” човек

Јин Томас напишал:

Биди нежна.
Не дозволувај светот да те направи премногу сурова
Не дозволувајте болката да направи омраза во тебе.
Не дозволувајте горчината да ти ја украде сласта.
Биди гордерлива па дури и целиот преостанат свет да се спротивстави дека ти сеуште знаеш всушност колку е убав.
Остани секогаш толку слатка. Биди нежна. И знај дека светот е едно убаво место. Засекогаш.