6 чудесни факти за јаболковиот оцет
 

Употребувајте го природниот, матен оцет,  кој што нема дата на траење.


 

Исперете си ја косата: Ако плакнење на косата го направите со јаболков оцет ќе ги измиете остатоците од шампоните и ќе и да дете дополнителен сјај. Оцетот ќе го стимулира скалпот и ќе го поттикне растот на косата.


 

Тонер: Луѓето со псоријаза го фалат јаболковиот оцет бидејќи тој им ги намалува воспаленијата. Ставете неколку капки на памуче и поминете ја вашата Т- зона или други суви места за да спречите воспаленија и црвенило.

 

Средство за плакнење уста: Измешајте јаболков оцет со вода и направете гаргара. Ќе ви се намали забниот камен и лошиот здив предизвикан од бактериите во устата.

 

Маска за лице: Кога ќе измешате еднакви делови на глина и јаболков оцет ќе добиете маска што прочистува и освежува. Оставете ја 10до 15минути.

 

Средство за изгореници: Намалете ја болката од изгореници од сонцето и минимизирајте го лупењето на кожата со тоа што на влажно марамче ќе ставите јаболков оцет.

 

Третман за старечки пеги и проширени вени: Многу жени тврдат дека пиењето јаболков оцет со вода им помага во зачувување на младешкиот изглед. Напијте се пред да си легнете.