5 типа веѓи и како да ги обликуваме совршено?Решението: Да се ​​откорнете дел од влакненцата во основата на веѓите, и да обликува секси крива. Следува чистење на краиштата, отстранување на секое влакненце што стрчи на околу сантиметар над надворешниот агол на очите.


Резултатот: Добро оцртаните веѓи ќе ја откријат вашата личност и ќе го подвлечат вашето лице.

4. Девичарски

Проблемот: ги разобличува веѓите и се надолу свртени


Решението: Прво се чешлаат веѓите надолу и се подрезува секое влакно. Тие земаат многу непотребен волумен од веѓите, а во исто време ги нагласува. За подобар ефект се чистат влакненцата под највисоките точки на виножитата –
така се обезбедува малку кревање.

Резултатот: уредните веѓи ќе ги отворат вашите очи.


5. Проскубани

Проблемот: Ретко, неурамнотежени веѓи

Решението: Ако левата веѓа, на пример, е со различна форма на десната, пополнете ја зоната под левата лак со молив, за да создадете илузија на симетрија. Следниот пат бидете внимателна со пинцетата, бидејќи растот на новите веѓи може да трае со недели.

Резултатот: погусти веѓи, кои го прават лицето да изгледа послабо.

Страни: 1 2